Udgivet i Skriv en kommentar

Ny i Danmark? Derfor er det vigtigt at kunne dansk

Bestå danskprøver

For at blive dansk statsborger, skal man kunne bevise dine danskkunstskaber, ud fra nogle såkaldte prøver. Det er for at bevise, at man kan kommunikere på dansk, så man kan være i stand til at deltage aktivt i det danske samfund, sam ved at arbejde eller tage en uddannelse. Prøv er en indfødsretsprøve, og den giver udlændingen spørgsmål i det danske samfund, kultur, og historie. Man har som deltager 45 minutter til at besvare 40 spørgsmål.

Deltag i dansk undervisning

For at kune navigere i det danske samfund, er det en god ting, at kunne tale dansk. Både fordi det er det danske modersmål, men også, fordi det er den måde, man kan fungere og integrere i det danske samfund. Derfor kan man deltage i dansk undervisning, for at lære sproget korrekt. Det er også en god ting, at kunne læse og forstå dansk, for at kunne bestå indfødsretsprøvet, for at kunne søge om at blive dansk statsborger i sidste ende.

Naturlig integration i det danske samfund

Det er vigtigt at kunne snakke og forstå dansk, hvis man er ny i Danmark, for at kunne navigere som en dansker. Der er ingen krav for, at man nedlægger sine gamle traditioner, og ikke må tale sit modersmål, men når man er i Danmark, og ønsker at blive dansk statsborger, så er det også en selvfølge, at man bliver så dansk som muligt, og det hele starter med, at man lærer sproget, så man kan tillære sig mere. Desuden er det et krav på de fleste arbejdspladser, at man kan tale og forstå dansk, så det er også vigtigt, når man skal ud på arbejdsmarkedet. Det kan være, at man ønsker jobs inden for handel eller lagerarbejde, hvor man kan starte som ny dansker, og langsomt blive mere og mere integreret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *