Udgivet i 236 kommentarer

Kunstig intelligens: Kan den omskrive tekster på dansk?

Kunstig intelligens (AI) er et hot emne for tiden. Mange mennesker er bange for, at AI vil overtage mange af vores jobs – og måske endda verden som vi kender den. Men kan AI faktisk også bruges til at skrive tekster på dansk? Dette blogindlæg ser nærmere på dette spørgsmål.

Kunstig intelligens er blevet defineret på mange forskellige måder, men en almindelig definition er, at kunstig intelligens er evnen til at udføre opgaver, som normalt kræver menneskelige evner såsom logisk tænkning og problemløsning. Kunstig intelligens kan derfor bruges til mange forskellige ting – herunder også at skrive tekster på dansk.

Der findes allerede mange eksempler på, hvordan kunstig intelligens kan bruges til at omskrive tekster på dansk. En af de mest kendte er Google Translate, som bruger kunstig intelligens til at oversætte tekster fra æt sprog til et andet. Dette værktøj er langt fra perfekt, men det viser, hvad der er muligt i dag.

Det er dog ikke kun Google Translate, der bruger kunstig intelligens til at omskrive tekster på dansk. Der findes flere andre værktøjer, som også gør brug af denne teknologi – herunder WordAi og DeepL. Begge disse værktøjer har til formål at generere nye unikke tekster baseret på en given input-tekst. Det betyder, at de kan bruges til at omskrive eksisterende tekster – fx artikler eller blogindlæg – på en mere unik og interessant måde.

WordAi er et af de mest populære værktøjer til at omskrive tekster på dansk. Dette værktøj fungerer ved hjælp af kunstig intelligens, som lærer sig selv hvordan man skriver bedre dansk ved hjælp af feedback fra brugerne. På denne måde bliver WordAi hele tiden bedre til at skrive danske tekster, hvilket gør det godt egnet til brug for dem, der ønsker unike og interessante tekster på dansk.

Kommaretter er ligeledes et særdeles populært værktøj, der hjælper brugerne med automatisk at sætte komma i en tekst.

For at runde op på blogindlægget, så er kunstig intelligens ikke klar til at omskrive tekster på dansk endnu. Dette skyldes primært, at kunstig intelligens stadig mangler forudsætningerne for at kunne forstå og tolke danske tekster på en meningsfuld måde.