Udgivet i 37 kommentarer

Guide til Sønderjylland: Hvor skal jeg bo?

Står du og skal flytte til Sønderjylland, er der mange ting at overveje. Uanset hvad, så er en flytning en stor ting, og når man vælger at flytte, er det typisk med øje for, at man skal bosætte sig og etablere sig fast et trygt og rart sted.

Det er da også derfor, at det skal føles helt rigtigt, og at man kan se sig selv på stedet og i området i mange år frem. Det er ikke billigt at flytte, så derfor skal mavefornemmelsen være med. Herunder er der nogle punkter, du kan overveje, når du skal flytte. De kan være gode at tage med i dine overvejelser.

Hvad er dine behov og præferencer?

Har du sat dig ned og afdækket dine behov og præferencer, i forhold til der, hvor du skal bo? Hvilke krav skal stedet leve op til? Hvilke muligheder vil du have i nærheden? Vil du bo midt i byen eller ude i naturen?

Der er meget at overveje, og du skal være helt sikker på, at du kan føle, at dine behov og præferencer bliver indfriet. Det er altid lettere, hvis du har styr på disse på forhånd. Hvis du ikke rigtigt kan mærke dem, kan du altid forsøge at lave en liste med to rækker – en række for og en række imod i forhold til den måde, du ønsker at bo på.

Hvilke omgivelser ønsker du at bo i?

Der er store forskelle på, hvordan omgivelserne er omkring et hjem. Foretrækker du ro, er naturen det oplagte sted at søge dette. Med vinden i træerne og fuglefløjt får du ikke mere afslapning, og måske det er dette, du skal opsøge, for at trives fuldt ud?

Men det kan også være, at du er mere til bylivet, hvor du har alle muligheder lige i nærheden, og hvor du altid kan smutte på café eller ses med den ene eller anden eller tredje. Nogle trives i denne slags omgivelser, hvor de ikke er nødt til at planlægge en masse, når du skal afsted og ud af døren og køre til diverse ting og muligheder.

Hvilken stil skal dit hjem have i forhold til indretning og stil?

Du kan også tænke over, hvad din stil er, og hvilken stil, du ønsker at dit hjem skal have. Skal det være et helt nyt og moderne hjem? Eller må det gerne være en gammel bondegård? Husk på, at valget af stil er med til at enten åbne op for, eller begrænse diverse muligheder for indretning.

herligthjem.dk finder du en masse forskelligt boligtilbehør, og der er noget til alle typer og alle livsstile. Hvis du er vild med den mere rustikke og ældre stil, kan du med fordel finde et ældre hus på landet – eller måske en ødegård. Men det er også muligt at finde dette midt inde i byen i en ældre herskabslejlighed.

Derfor er det vigtigt, at du tænker over dine ønsker for indretning, da dette kan være med til at hjælpe dig på vej i beslutningsprocessen, når du skal vælge dit nye hjem, hvor du skal slå dig ned og trives med dit nye liv.

Udgivet i 26 kommentarer

Find inspiration til dit nye hjem

Kunne dit hjem godt trænge til lidt forandring? Når man lever det samme sted, og måske ovenikøbet har gjort det i lang tid, så kan det hele også meget nemt komme til at blive det samme.

Det, du synes så godt ud for fem år siden, er ikke nødvendigvis det, som du godt kan lide nu. Så måske er det ved at være på tide, at du giver dit hjem en makeover. Men hvor finder man inspiration til det? Det er faktisk mange steder, hvor du kan finde inspiration, og nogle af dem kan du se mere om herunder.

I boligmagasiner

Den helt traditionelle måde at finde inspiration til sin bolig på er ved at kigge i boligmagasiner. Her vil man finde en masse af de trends, der er oppe for tiden, og man vil helt sikkert få et stilsikkert hjem, hvis man finder inspiration i den slags magasiner.

Hvis du dog er interesseret i en mere unik og personlig indretning, er det måske ikke det bedste sted for dig at finde inspiration. Du kan måske blot kigge på nogle bestemte elementer eller møbler og så sætter dem sammen på din helt egen måde. Når det handler om inspiration, bestemmer du heldigvis selv, hvor meget du vil lade sig inspirere af det, du ser.

Online

Det er selvfølgelig også værd at nævne, at det store internet også altid kan være til gavn – særligt når det handler om inspiration. Der findes eksempelvis en side som stilit.dk, der netop kan inspirere dig til, hvordan du bor. Der kan du blandt andet undersøge, om du overordnet er til den måde at indrette sig på – ellers må du bare finde en af de mange andre sider på nettet, der skriver om boligindretning.

Hos influencers

En af de mere moderne måder at finde inspiration til boligen på er ved at kigge på forskellige influencers. Det er blevet meget populært for helt almindelige mennesker at lægge billeder op på de sociale medier af, hvordan de bor – ja der er faktisk endda nogle, der tjener penge på det.

Så hvis du er til denne løsning, så skal du blot ind og følge en masse influencers, som du tænker har en fed stil – og så kan du lade dig inspirere på den måde.

Du kan også kigge på dem, som du allerede følger, da chancen for at du har noget tilfældes med dem rent stilmæssigt er stor.

Udgivet i 480 kommentarer

Ny i Danmark? Derfor er det vigtigt at kunne dansk

Bestå danskprøver

For at blive dansk statsborger, skal man kunne bevise dine danskkunstskaber, ud fra nogle såkaldte prøver. Det er for at bevise, at man kan kommunikere på dansk, så man kan være i stand til at deltage aktivt i det danske samfund, sam ved at arbejde eller tage en uddannelse. Prøv er en indfødsretsprøve, og den giver udlændingen spørgsmål i det danske samfund, kultur, og historie. Man har som deltager 45 minutter til at besvare 40 spørgsmål.

Deltag i dansk undervisning

For at kune navigere i det danske samfund, er det en god ting, at kunne tale dansk. Både fordi det er det danske modersmål, men også, fordi det er den måde, man kan fungere og integrere i det danske samfund. Derfor kan man deltage i dansk undervisning, for at lære sproget korrekt. Det er også en god ting, at kunne læse og forstå dansk, for at kunne bestå indfødsretsprøvet, for at kunne søge om at blive dansk statsborger i sidste ende.

Naturlig integration i det danske samfund

Det er vigtigt at kunne snakke og forstå dansk, hvis man er ny i Danmark, for at kunne navigere som en dansker. Der er ingen krav for, at man nedlægger sine gamle traditioner, og ikke må tale sit modersmål, men når man er i Danmark, og ønsker at blive dansk statsborger, så er det også en selvfølge, at man bliver så dansk som muligt, og det hele starter med, at man lærer sproget, så man kan tillære sig mere. Desuden er det et krav på de fleste arbejdspladser, at man kan tale og forstå dansk, så det er også vigtigt, når man skal ud på arbejdsmarkedet. Det kan være, at man ønsker jobs inden for handel eller lagerarbejde, hvor man kan starte som ny dansker, og langsomt blive mere og mere integreret.