Udgivet i 9.326 kommentarer

3 tips til at få pengene til at slå til som studerende

Venter du på at komme ind på dit drømmestudie eller er du allerede godt i gang med studiet? I begge tilfælde er det relevant løbende at undersøge, hvordan man får pengene til at række på en SU. Det er blevet mere aktuelt end nogensinde før med de stigende priser på alt fra fødevarer, strøm, varme og benzin til flyrejser. Alt er steget og inflationen banker derudaf. Samtidig er SU´ en ikke steget og det betyder kun én ting: At du har færre penge tilbage, når måneden er nået, fordi alle forbrugsvarer er steget i pris. Her guider vi til, hvordan du kan spare penge i hverdagen, så du alligevel kan leve med kvalitet og livshumøret i behold.  

Book billige flybilletter med hotel

Er du netop på SU, men stadig gerne vil på en tiltrængt ferie, er der altid billige rejser til Grækenland her. Grækenland er altid tiltrængt, når sol og sommer er ovre i Danmark og de lyse tider er ved at svinde hen. Her går man og drømmer sig til sydligere himmelstrøg, hvor man stadig kan spise udenfor om aftenen og få sol i ansigtet og bade i bølgen blå. Der findes et hav af spændende rejser til Grækenland, hvor du kan få en hotellejlighed med eller uden forplejning og dermed tage afsted med hele familien, hvis du ønsker dette. Der er mange gange beliggenheder lige ved vandet og i øvrigt en pool på selve hotelområdet. Her kan du bade og ligge på stranden og få den nærende sol og varme hele dagen lang. Prøv for eksempel nogle af de græske øer, der er så rige på arkæologiske fund og bygninger samt har en rig madkultur og en venlig og imødekommende befolkning. 

Spis på café og restaurant med studierabat

Når du ønsker at forkæle dig selv med lækker cafémad og restaurantbesøg, så gå efter de steder, der giver x antal procent i studierabat. Det er typisk mellem ti og tyve procent, de skærer af prisen, og det kan mærkes, når du spiser en saftig burger med fritter sammen med studievennerne. 

Gå i genbrugsbutikker

Søger du efter lækkert mærketøj, men synes, at det bare er for luksusagtigt at gå efter på en SU, er der stadig mulighed herfor i de loppesupermarkeder, der findes rundt omkring. Her sælger private personer deres mærkevaretøj til langt under normalprisen, og dette kommer dig til gavn. Med ovennævnte råd behøver det ikke at være surt at leve på SU.