Udgivet i 594 kommentarer

Rustikke spiseborde giver liv og sjæl i boligindretningen

Et plankebord er en smuk tilføjelse til ethvert hjem. Ikke alene giver det liv og sjæl til indretningen, men det er også et meget praktisk møbel. Der findes mange forskellige farver og træsorter, som du kan vælge imellem, så du er sikker på at finde det perfekte til dit hjem. I denne artikel vil vi komme ind på, hvilket plankebord man bør vælge, og hvordan man passer og plejer det.

Vælg det rette plankebord

Der er mange forskellige typer plankeborde at vælge imellem. Du kan finde dem firkantede, rektangulære, og runde. Du kan også finde dem i mange forskellige farver, som er afhængig af træsorter og eventuel oliefarve. Men hvordan ved du, hvilket bord der passer til dit hjem?

Tænk på størrelsen

Den første ting, du skal overveje, er størrelsen på din spisestue. Har du nok plads til et stort bord? Hvis ikke, bør du måske overveje et mindre bord.

Tænk på din stil

Den anden ting, du skal overveje, er stilen i dit hjem. Et rustikt plankebord vil tilføre karakter og sjæl til enhver indretning, men det passer måske ikke til et moderne hjem. Hvilke farvekombinationer foretrækker du? Er du mest til det lyse eller det mørke?

Når du har overvejet disse to faktorer, er det på tide at sætte jagten ind på siden https://planke-bord.dk/.

Pas godt på dit plankebord

Når du har valgt dit perfekte plankebord, er det vigtigt at passe ordentligt på det. Det vil sikre, at det holder i mange år og altid ser smukt ud.

Her er et par tips:

– Brug en blød klud til at rengøre overfladen regelmæssigt. Det kan være en almindelig karklud fugtet i lidt vand.

– Undgå at bruge skrappe kemikalier eller rengøringsmidler, da de kan beskadige træet.

– Hvis bordet begynder at se lidt trist ud, kan du bruge et let lag olie for at give det ny glans.

Udgivet i 777 kommentarer

Tarotkort: Opdag betydning og få indsigt

Tarotkort har eksisteret i århundreder. De bruges som et redskab til at hjælpe folk med at få indsigt i sig selv og deres liv ved at aflæse symbolerne på tarotkortet. Symbolikken er et af de vigtigste aspekter ved tarotkort – de kan være meget forskellige fra kort til kort.

Tarotkort kaldes også nogle gange “narrenes guide”, fordi de fortæller dig ting, som måske ikke altid er det, du gerne vil høre, men de er alligevel præcise!

Om tarotkort?

Tarot kortene taler deres eget sprog og det er et sæt på 78 kort med både billeder og symboler. Hvert kort har en betydning, afhængigt af hvilket symbol der er vist på kortet. Der er 22 stor Arcana-kort og 56 lille Arcana-kort i et tarotspil.

De store arkanakort, også kaldet trumfer, er hver en person eller ting, der repræsenterer et vigtigt begreb. De omfatter:

Trolden – begyndelsen på noget nyt; muligheder og potentiale

Troldmanden – skabelse og viljestyrke; kreativitet

Ypperstepræstinden – intuition; kommunikation mellem sind og hjerte

Kejserinden – kreativitet; frugtbarhed

Kejser – lederskab og autoritet

Hierofant eller pave – religion, tro, åndelighed; orden i livet

Lovers – relationer af alle slags: romantisk kærlighed, venskab, forretningspartnerskaber og så videre..

I den lille arcana, kortene er de mindre vigtige kort, som hver især repræsenterer en sag, der sker i dit liv. Der er fire serier:

Stave

Bægre

Sværd

Mønter

Hver serie har et es og går derefter ned til ti nummererede kort. Den lille arcana kan symbolisere en mindre konflikt, som hurtig er ovre, såsom et skænderi, en svær beslutning om noget midlertidigt, altså noget, som ikke er spørgsmål om liv eller død.

Men de små arcana kan også symbolisere en større, langsigtet konflikt. For eksempel kan kortet med de elskende i dette tilfælde repræsentere et vigtigt forhold, der er ved at være slut eller et forhold, hvor der er problemer, der skal løses.

Udgivet i 884 kommentarer

Beskæring af ferskentræ er med til at forbedre træets sundhed og frugtproduktion.

Beskæring af ferskentræ er en fantastisk måde at holde dit træ sundt og se godt ud. Det er en proces, der involverer at fjerne døde eller syge grene fra træet. Dette vil hjælpe træet til at vokse sig stærkt og sundt. Beskæring kan udføres når som helst på året. Det er dog bedst at gøre det om efteråret, før vejret bliver for koldt. Det første du skal gøre er at købe en skarp beskæringssaks. Du skal muligvis købe en anden størrelse saks for hver type gren, du planlægger at beskære. Havebeskærere er ikke gode til beskæring, fordi de ofte er kedelige, og knivene er ikke skarpe nok. Efter at træet er blevet ordentligt beskåret, vil du gerne give det en god vanding. Dette vil øge chancen for, at træet overlever vinteren.

Hus og have: Den ultimative guide til at skabe dit drømmehjem!

House & Garden er et af de mest populære hus- og havemagasiner i USA. Udgivet af Meredith Corporation, magasinet tilbyder læserne råd om havearbejde, indretning og madlavning. House & Garden indeholder også artikler om luksusejendomme, rejser og mode. Magasinet har et oplag på over 15 millioner og udkommer ti gange om året. House & Garden blev grundlagt af Condé Montrose Nast i 1900 som House Beautiful. I 1901 blev bladets navn ændret til Hus & Have, og det blev udgivet af Nasts firma, Nast Publications. I 1908 begyndte bladet at tage imod reklamer. Bladet fortsatte med at udgive indtil 1942, hvor udgivelsen blev suspenderet på grund af Anden Verdenskrig. Udgivelsen blev genoptaget i 1946, og i 1949 blev bladet en kvartalsrevy. Magasinet fortsatte med at blive udgivet kvartalsvis indtil 1971, hvor det blev ændret til en udgivelse hver anden måned.

Hvornår plantes ferskentræ? – marts eller april

Hvornår plantes ferskentræ?
Ferskentræer plantes i det tidlige forår. Jorden skal forberedes og gødes godt. Et ferskentræ skal plantes et solrigt sted og få mindst 6 timers sollys. Hvornår høstes ferskentræ? Ferskentræer høstes, når de er modne, hvilket normalt er omkring 2-4 måneder efter blomstring. De høstes med mekaniske midler. Der er mange forskellige varianter af ferskentræer. Nogle sorter bærer frugt på en enkelt sæson, og nogle tager to sæsoner om at bære frugt. Ferskenen betragtes som en stenfrugt, hvilket betyder, at frugtkødet omgiver pit. Frugtens pit eller frø kan få lov til at blive i frugten, mens den bruges til syltetøjsfremstilling eller konservering.

Link til artiklen

klik her